Evenementen

Tijdens de kermis zijn er diverse evenementen waar jong en oud uit Kaag en Braassem aan kan deelnemen.

Woensdag 19 juni
Jaarmarkt in de Dorpsstraat van 12- 19 uur
Een lange rij met kramen zal onze Dorpsstraat sieren waar iedereen zijn slag kan slaan voor een uniek cadeau of zomaar een leuk hebbedingetje, kleding, zonnebrillen horloges etc
Natuurlijk pakt de plaatselijke middenstand uit met lekkernijen en versnaperingen.

Kermis op het Dorpsplein van 12 – 23 uur
Terwijl u lekker shopt op de braderie kunnen uw kinderen zich lekker uitleven op de kermis, De nieuwe attractie van 2018, de Techno Dance, komt ook dit jaar! Maar natuurlijk zijn er ook de vertrouwde attracties: Auto scooter, Schiettent en nog veel meer, Zie hiervoor onze Attractie pagina.
Kijk ook op de Aktie pagina voor de loterij en de voorwaarden. Je kunt fantastische prijzen winnen!

Kinderoptocht vanaf de boerderij op het Dorpsplein; verzamelen om 13.30 uur
Alle kinderen van Kaag en Braassem kunnen een vervoermiddel versieren en meedoen met de kinderoptocht, Fietsen, bolderkarren, een step, kruiwagen, skelter verzin het maar als het maar kan rijden. Het Thema voor 2019 is:”Hoeden & Petten”. Voor alle kinderen zijn er kermismunten en natuurlijk worden de mooiste versierde vervoersmiddelen bekroond met een extra prijs. Dit jaar gaat de alom bekende virtuele DJ Glenn ons voor tijdens de Kinderoptocht met leuke muziek.
Het Thema van 2019 is : Hoeden & Petten

Programma:
Verzamelen : 13.30 uur bij Boerderij van Beijeren (Dorpsplein)
Jurering : 13.40 uur
Prijsuitreiking : 13.50 uur
Start optocht : 14.00 uur
Traktatie : 14.45 uur

Country / LineDance by Dudley om 19.30 uur Bij René
Ja, we gaan weer dansen!
Een Country line dance is een formatiedans waarbij een groep mensen danst in één of meer rijen, waarbij ze dezelfde bewegingen uitvoeren. Deze dansvorm is uit Amerika over gekomen. Bij Country line dance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. Wat ook kenbaar is voor Country line dance is dat er vaak een basis gedanst wordt van bijvoorbeeld totaal 32 tellen (4 keer 8 tellen) en deze achter elkaar herhaald wordt. Country line dance kenmerkt zich niet alleen door de Country muziek waarop gedanst wordt maar soms ook in klederdracht en entourage van de omgeving.
De workshop Country / LineDance is geschikt voor iedereen van jong tot oud! Verhoog de feestvreugde en KOM VERKLEED!
Graag tot ziens in de tent Bij René!

Donderdag 20 juni
Kermis op het Dorpsplein van 15 – 23 uur
Weer een prachtige dag om van de kermis te genieten met kinderen en/of kleinkinderen.

Prijsuitreiking Kermis Loterij om 20 uur op het Dorpsplein
Vanavond is de trekking en de uitreiking van drie prachtige prijzen om 20.00 uur van de kermis actie op het Dorpsplein. Als een prijswinnaar niet aanwezig is dan wordt een tweede trekking gedaan. Als je een van de prijzen wilt winnen dan moet je dus aanwezig zijn. Word je gekozen als prijswinnaar en je bent er niet? Helaas, dan gaat de prijs naar iemand anders.

Dagtrekking Grote Loterij Leimuiden om 20 uur op het Dorpsplein
Koop nog snel die loten online via www.ocleimuiden.nl/loterij of vanaf 5 juni tussen 16 en 18u bij Best Budget Keukens in Leimuiden. Dan steunt u de bouw van de Vereniging Opslag Leimuiden (VOL). Deze prijswinnaars krijgen automatisch bericht; Voor de winnaars die echt aanwezig zijn is er een EXTRA prijs.

MENS ERGER JE NIET Bij René vanaf 20.00 uur.
Weer houden we de Leimuidse kampioenschappen Mensergerjeniet. Na het succes van vorig jaar heb je dus, als team, weer de kans om als winnaar van het bord af te komen. Dit jaar passen we de regels iets aan. Je moet elkaar eraf gooien. En ook als het niet anders kan : je teamgenoot dient plaats te maken.

Vrijdag 21 juni
Kermis op het Dorpsplein van 15 – 23 uur
De kermis is natuurlijk open en ouderwets gezellig.

VRIJMIBO vanaf 18 uur Bij René met live muziek
Lekker de werkweek afsluiten met een drankje, gezellige mensen en goed stukje muziek! De kinderen kunnen zich nog even lekker uitleven op de kermis.

Dagtrekking Grote Loterij Leimuiden om 20 uur op het Dorpsplein
Koop nog snel die loten online via www.ocleimuiden.nl/loterij of vanaf 5 juni tussen 16 en 18u bij Best Budget Keukens in Leimuiden. Dan steunt u de bouw van de Vereniging Opslag Leimuiden (VOL). Deze prijswinnaars krijgen automatisch bericht; Voor de winnaars die echt aanwezig zijn is er een EXTRA prijs.

Zaterdag 22 juni
Kermis op het Dorpsplein van 11 – 01.00 uur
De laatste dag van de kermis en de laatste gelegenheid om gebruik te maken van de kermisattracties. De kermis heeft ruimere openingsuren vandaag, maak er gebruik van!

Tobbesteken op het Dorpsplein vanaf 14 uur
Het oeroude Leimuidse spel toegankelijk voor iedereen. In koppels van twee strijden ze voor de prijzen om Tobbesteker van 2018 te worden. Kijk maar even naar onze foto pagina om de belevenissen van eerdere jaren te zien. Kom ze vooral aanmoedigen die dappere kerels en dames. Ze hebben het nodig want eigenlijk gaat geen enkele deelnemer zonder nat pak naar huis.

Trekking Grote Loterij Leimuiden om 18 uur op het Dorpsplein
Vandaag komen we te weten wie oh wie de gelukkige winnaar is van die prachtige keuken two €3999,= ter beschikking gesteld door Best Budget Keukens. Koop nog snel die loten online via www.ocleimuiden.nl/loterij of vanaf 5 juni tussen 16 en 18u bij Best Budget Keukens in Leimuiden. Dan steunt u de bouw van de Vereniging Opslag Leimuiden (VOL). Deze prijswinnaars krijgen automatisch bericht; Voor de winnaars die echt aanwezig zijn is er een EXTRA prijs. Tot zaterdag 22 juni 17.00 uur kun u nog loten kopen en meedingen naar die hoofdprijs en alle andere prijzen.

Zondag 23 juni
Fiets voor je club Tocht vanaf 09.00 uur
De Lions in Kaag en Braassem hebben de organsiatie van de tradionele Rabo Fiets Sponsor tocht overgenomen. Het concept is vrijwel hetzelfde. Ga fietsen voor je eigen gezondheid en je steunt je club van je keuze. De start en de stempelpost in Leimuiden is bij Zwembad de Kleine Oase.

Dweilen Tussen De Plassen vanaf 13.00 uur
De organisatie van “Dweilen tussen de Plassen “is weer druk bezig met het nieuwe dweil festival 2019. Wij willen jullie van harte uitnodigen om mee te doen aan “Dweilen tussen de Plassen” op Zondag 23 Juni en deze dag tot een geslaagd einde te brengen.

Afsluiting Feestweek Leimuiden 2019
Na deze geweldige Feestweek 2019 zijn we helaas alweer aan het einde gekomen. Na zoveel gezelligheid in Leimuiden pakken we het gewone leven weer op, we kunnen weer teren op de mooie herinneringen van dit jaar en zullen helaas weer een jaartje moeten wachten op de Feestweek en kermis Kaag en Braassem in 2020. Een laatste drankje en hapje bij Bij René en dan weer met een voldaan gevoel naar huis. Dat is toch maar weer eens mooi geregeld in Leimuiden.

En dan nog even dit…Algemene mededeling
Het Oranje Comité Leimuiden kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vermissing, diefstal of beschadiging van eigendommen. Deelname aan alle activiteiten zijn geheel op eigen risico en eigen verantwoordelijkheid.
Het gebruik van attracties en speeltoestellen dient onder toezicht van ouders en/of verzorgers en/of begeleiders te gebeuren en geschiedt geheel op eigen risico. Het Oranje Comité is niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor schade en/of letsel veroorzaakt door gebruik van de speeltoestellen en/of attracties.

Volg ons ook op twitter @OC Leimuiden of op Facebook